NEUROFEEDBACK TRAINING

Video Aspect Ratio: 16:9

"FUNCTIONEER VANUIT RUST EN FOCUS"

WAT IS HET?

Neurofeedback trainingen leren hersenen hun volledige potentieel te benutten.

Neurofeedbacktraining stimuleert het brein zichzelf te reorganiseren. Het trainen zorgt letterlijk voor een grotere capaciteit van je brein waardoor het krachtiger en efficiënter functioneert. Deze technologie is 100% veilig en medicijnvrij. De effecten hiervan zijn op alle lagen prettig merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Men ervaart meer veerkracht en stabiliteit.

VOOR WIE IS HET?

Neurofeedback wordt gebruikt door bedrijven, organisaties en personen die fysieke en mentale prestaties willen verbeteren, zoals zakenmensen, mensen in de zorg, muzikanten en artiesten.
Daarnaast is het uitermate geschikt voor mensen die hun sportieve prestaties willen verbeteren.
Neurofeedback zorgt voor optimale aandacht en concentratie, focus en stress bestendigheid op momenten waarop men moet presteren.

Deze methode is buitengewoon effectief en wordt wereldwijd veelvuldig toegepast bij:

- Angst en stress

- Slaapproblemen

- Prikkelgevoeligheid

- Geheugen- en concentratieproblemen


Neurofeedback is zeer effectief bij het behandelen van kinderen en (jong) volwassenen. Het is een instrument dat wordt gebruikt op scholen en in de algemene gezondheidszorg.

TRAINING FRAGMENT

HOE WERKT HET?

Een gebrekkig functioneren van het Centraal Zenuwstelsel gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in hersengolf frequentie gebieden.

Tijdens de Neurofeedback Trainingen d.m.v. het luisteren naar muziek krijgt het Centraal Zenuwstelsel informatie over wat het net daarvoor deed. Telkens wanneer disbalans of instabiliteit in het Centraal Zenuwstelsel optreedt, maakt een feedback stimulus de hersenen hierop attent.

Met behulp van de feedback heroriënteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Ze reorganiseren zichzelf en laten ineffectieve patronen los.

Terwijl het brein en het Centraal Zenuwstelsel samen flexibiliteit en veerkracht ontwikkelen, omschrijven veel cliënten dit als een gevoel van stabiliteit. Wanneer we in staat zijn om voortdurend beslissingen te nemen en zonder zorgen te reageren, gebruiken we ons brein optimaal. Neurofeedback geeft ons de mogelijkheid om operationele informatie te ontvangen (feedback) en te leren van deze informatie. Het is een gespecialiseerde en geavanceerde techniek.

Deze ‘Training‘ gaat door met elke sessie totdat de cliënt het vermogen heeft ontwikkeld om dat gevoel van stabiliteit over de sessies heen te dragen, en in de toekomst, dit gevoel behouden kan worden, onafhankelijk van de Neurofeedback.

MEER UITLEG

Het Centraal Zenuwstelsel is een intelligent systeem en de verbinding met al onze lichamelijke en psychische processen en de wereld om ons heen. Het is briljant ontworpen om zenuwcellen (neuronen) met elkaar te laten communiceren en zichzelf te reguleren. De hersenen spelen dus een centrale rol in ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

De elektrische activiteit die wordt gegenereerd door de verwerking van het Centraal Zenuwstelsel kan worden gedetecteerd door sensoren die op de hoofdhuid worden geplaatst.

Het brein reageert op ‘informatie’ op een bewuste en onbewuste manier, en meestal zonder enige hulp. We hebben het vermogen om complexe processen te verwerken en dit wordt meestal bepaald door hoe efficiënt het brein functioneert als een zelforganiserend dynamisch en transformerend systeem. De meeste taken zoals ademhaling, eten en spijsvertering worden uiteindelijk uitgevoerd zonder onze gerichte aandacht. Als we eenmaal een taak hebben geleerd, zoals lezen, schrijven, fietsen en zelfs autorijden, denken we er zelden meer bij na hoe we dat precies doen. We hebben de mogelijkheid om soepel van taak naar taak te gaan op een naadloze, flexibele en veerkrachtige manier.

OPTIMAAL BREIN

 Neurofeedback geeft ons de mogelijkheid om operationele informatie te ontvangen (feedback) en te leren van deze informatie. Het is een gespecialiseerde en geavanceerde vorm van feedback die u informatie geeft over de activiteit van de hersenen zoals deze zich voordoet. De elektrische activiteit die wordt gegenereerd door de verwerking van het Centraal Zenuwstelsel kan worden gedetecteerd door sensoren die op de hoofdhuid worden geplaatst.

Wanneer we in staat zijn om voortdurend beslissingen te nemen en zonder zorgen te reageren, gebruiken we ons brein optimaal.

Neurofeedback Trainingen leren de hersenen hun volledige potentieel te benutten. Men ervaart meer veerkracht en stabiliteit zowel mentaal als fysiek. 

null