Mijn naam is Karin van den Boomen, een gedreven en geïnspireerd persoon en geruime tijd geleden bevangen en bevlogen geraakt door de hersenen. Dit vanuit persoonlijke vragen die ik over mezelf en mijn leven had waar ik toentertijd zoekende in was. Wat later uitdraaide tot Neurofeedback Trainer en op het moment volg ik een studie tot coach met de nobco erkende coaching kwalificatie.

Ikzelf ga single door het leven en geniet met dierbaren om me heen. Wandelen, muziek, sporten, zowel rumoer en stilte opzoeken. Woorden die mij typeren zijn: Gepassioneerd en wat eigenwijs, warm en helder.

Sinds 2008 ben ik bezig met het onderzoeken van verschillende methodieken en technologieën op gebied van hersenactiviteit, frequenties en het optimaliseren van je brein. Mijn ambitie is om methodieken concreet vorm te geven, een bestaand behandelprogramma door te ontwikkelen en te finetunen op vorm en technieken.

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door hoe we ons als mens bewegen en wat ons van binnen beweegt. Mijn diepe verlangen om meer uit mezelf en het leven te halen werd in 2006 bekrachtigd na de diagnose van epilepsie en een hersentumor. Het bracht me persoonlijk in beweging.

"Gepassioneerd en wat eigenwijs, warm en helder"

null

Waarnaar op weg? Ik had, na de eerste hersenoperatie, in de beginperiode geen idee. Na de tweede hersenoperatie in 2008, waarbij hersenstructuren werden verwijderd, kwam ik op een nog onbekend zorgstuk. Destijds was er geen specifieke begeleiding voor NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), zonder een fysieke aandoening.
Ik was mezelf kwijt geraakt en het werd een zoektocht met twijfel en angst. In de jaren die volgde probeerde ik mee te draaien in het maatschappelijk proces. Creatief ben ik altijd al geweest en besloot me om te scholen tot grafisch vormgever. Ik ging onafhankelijk en op eigen tempo projecten ontwerpen en, sociaal maatschappelijk, ondernemen onder de naam Alberi Design. In die tijd had ik dagelijks epileptische insulten en in de jaren die volgde onderging ik verschillende hersenonderzoeken. Aan de hand hiervan werd ik in 2012 voor de derde keer geopereerd en werden nog eens 3 hersenstructuren temporaal en midden van mijn hersenen verwijderd. Functies werden overgenomen door andere hersendelen. Dit verliep niet helemaal soepel en ik was niet aanvalsvrij. Dagelijks werd ik geconfronteerd met het hebben van minder hersencapaciteit. Zo voelde ik me vaak zinloos en depressief. Mijn optimistische houding was veranderd en ik kon niet begrijpen waarom ik me aldoor zo voelde..
Ik ging me meer verdiepen in het menselijk brein en de werking van hersenstructuren.

Mijn levenservaring met de opgedane kennis over het brein en het zelflerend vermogen, gaf me de kracht om de beste versie van mezelf te kunnen worden. Sport en beweging, voeding en neurofeedback hebben me ondersteund bij het werken aan een mentaal en fysiek fijner leven.

Ik ontdekte dat het niet alleen in mijn hoofd en buiten mezelf te vinden was. Het werd de weg naar binnen, het gevoel, de beleving, het waarnemen en daar waar alles aanwezig is. Ik ontdekte hoe je optimaal kunt functioneren wanneer je de coördinatie van het lichaam leert kennen en deze in balans kan brengen in een levensstijl die goed voelt.

Sindsdien ben ik mij gaan richten op het integreren van mijn levensdoel, het helpen verlichten en transformeren van menselijk leed. En de wens om de voordelen van de Neurofeedback technologie te gebruiken bij zelfactualisatie en optimalisatie, met als doel mensen te kunnen bijstaan.

"In vrijheid door het leven bewegen is tot de dag van vandaag de essentie die ik naleef en streef en nog belangrijker, het te (be)leven. Samen, zowel met mezelf en in de ontmoeting met de ander."

null

TRAIN  YOUR  BRAIN